L’objectiu Catalunya Democràcia Plena (CatDePle) proposa una innovació sense precedents al món: incloure en la nostra constitució un article que estableixi que Catalunya disposa d’una democràcia participativa, a través de referèndums vinculants i petites assemblees deliberatives locals connectades per portaveus, quan els temes a tractar així ho requereixin.

Com s’està articulant aquest moviment? Després de La Marxa Som, que va portar aquest missatge per totes les comarques del Principat tot fent-ne pràctiques, ara el manifest s’ha presentat als Grups Parlamentaris favorables a la democràcia participativa (sense condicionants). També s’està presentant als partits polítics (alguns encara han de donar cita), a entitats com Reinicia, Procés Constituent, Òmnium Cultural, i s’anirà presentant a altres entitats i moviments del país.

Tot i que s’ha proposat així com una gran oportunitat integradora de moltes visions,  durant la campanya pel Referèndum no s’inclourà aquesta proposta de que necessitem un Estat com a instrument necessari i imprescindible per instaurar una democràcia participativa, com sembla que tampoc s’entrarà gaire en continguts de com volem que sigui la República catalana.

En conseqüència, a banda de la recollida d’adhesions que ja ha començat, la proposta de Catalunya Democràcia Plena es difondrà més intensament durant el procés constituent. Comptem amb vosaltres.

Si voleu organitzar una presentació al vostre municipi o barri, poseu-vos en contacte amb nosaltres a info@catalunyademocraciaplena.cat.

Altres feines en curs i a desplegar són:

  • Estem preparant un vídeo gràfic didàctic per explicar la proposta.
  • Es convidarà a moltes cares reconegudes que vulguin donar suport a la iniciativa a gravar un auto-vídeo amb fragments del manifest.
  • Durant el procés constituent es faran presentacions al territori amb suport de les entitats del territori per recollir adhesions.
  • Plegats valorarem l’oportunitat de realitzar una rèplica reduïda de La Marxa Som durant el procés constituent des de Montserrat fins el Parlament, al llarg de 4 o 5 caps de setmana tot seguint l’itinerari d’El Camí (www.elcami.cat), per fer actes als municipis i lliurar col·lectivament totes les adhesions recollides al Parlament.

Ja us podeu adherir al formulari i difondre-ho als vostres contactes.
Comptem amb vosaltres!