El 4 de setembre s’ha presentat al PDCAT, en la persona del president Artur Mas, president del partit, la proposta d’una democràcia participativa per a Catalunya, així com els resultats de La Marxa Som.

L’expresident català i iniciador institucional d’aquest procés, va expressar plena sintonia amb la proposta i el seu compromís de transmetre-ho als òrgans del partit per comunicar el seu posicionament al respecte.

Els portaveus de la iniciativa li van transmetre la transversalitat de la iniciativa i la urgència d’instaurar mecanismes de participació vinculants per superar les greus emergències tant socials i humanitàries com climàtiques del país i del planeta, així com les enormes potencialitats de la instauració d’un sistema de democràcia participativa a casa nostra. Catalunya té una clara vocació d’innovació social històrica, que ara es torna a posar de manifest malgrat els injustificables obstacles i repressió que exerceix l’Estat espanyol.