Després de presentar la proposta a la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es va convidar a tots els grups parlamentaris per presentar-los la iniciativa i els resultats de les 150 assemblees territorials realitzades durant La Marxa Som.

Els tres grups que van mostrar respecte i interès per aquest extensiu exercici de democràcia deliberativa realitzat a totes les comarques del país, probablement el més extensiu mai realitzat, van ser Junts pel Sí, Catalunya Sí Que Es Pot i la CUP-Crida Constituent. Els altres tres grups no hi van assistir.

El primer grup parlamentari a manifestar la seva adhesió a la iniciativa ha estat el de la CUP-CC.

Un cop passat l’agost, i un cop presentat al PDCAT en la persona del president Artur Mas, restem a l’espera de la resposta de CSQP i de rebre cita per presentar-ho a l’altre partit membre de JxS, Esquerra Republicana de Catalunya, així com a Catalunya en Comú.